Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2024

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ξεναγήθηκαν στον χώρο. Ειδικότερα, ενημερώθηκαν για την πλούσια συλλογή βιβλίων που διαθέτει, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη σε ωφέλιμη επιφάνεια ενιαία βιβλιοθήκη και κέντρο πληροφόρησης της Ελλάδας. Επιπλέον, πληροφορήθηκαν για τον κανονισμό λειτουργίας και τον δανεισμό των βιβλίων. Τέλος, επισκέφθηκαν τον χώρο με τα παιδικά βιβλία, τα οποία είχαν χρόνο να τα δουν και ζωγράφισαν έναν σελιδοδείκτη ως ενθύμιο από αυτή την επίσκεψη. 

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Γκουλγκούτη Αναστασία, ΠΕ70

Επίσκεψη στο Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Διδασκαλίας της Φυσικής, 2024

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να επισκεφθούν το Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Διδασκαλίας της Φυσικής του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Με την υποστήριξη των μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών/τριών και των διδασκόντων Καθηγητή κ. Κώτση Κωνσταντίνο, Ε.ΔΙ.Π. κ. Στύλο Γεώργιο και Ε.ΔΙ.Π. κ Γεωργόπουλο Κωνσταντίνο υλοποίησαν πειράματα και γνώρισαν έννοιες της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Γκουλγκούτη Αναστασία, ΠΕ70

Το ταξίδι του Οδυσσέα συνεχίζεται με τη 3η τηλεδιάσκεψη

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης συναντήθηκαν διαδικτυακά με τους μαθητές/τριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιπόπουλου υλοποιώντας την τρίτη τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο του προγράμματος ΟΔΥΣΣΕΑΣ. Οι μαθητές/τριες χωρίστηκαν σε ομάδες, αναζήτησαν πληροφορίες για τη θεματική τους και ετοίμασαν μια παρουσίαση. Ειδικότερα, οι θεματικές, με τις οποίες ασχολήθηκαν, είναι η Παραπληροφόρηση, τα Προσωπικά Δεδομένα, ο Εθισμός στο διαδίκτυο και ο Διαδικτυακός Εκφοβισμός. Στόχος του προγράμματος αποτελεί η ενημέρωση των μαθητών/τριών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και οι μαθητές/τριες να γνωρίζουν πώς να προστατεύονται στο διαδίκτυο.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Γκουλγκούτη Αναστασία, ΠΕ70, Υποστήριξη: Νικολού Αγγελική, ΠΕ86  

Αγωγή Υγείας στα σχολεία

Την Πέμπτη 14/3/2024 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την καρδιολόγο κ. Καλλιρόη (Λορέτα) Καλαντζή στο Σχολείο μας προκειμένου οι μαθητές/τριες να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με την καρδιά, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ενημέρωσης και Πρόληψης Υγείας στα σχολεία "Καρδιαγγειακά Νοσήματα και Παράγοντες Κινδύνου" από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Οι μαθητές/τριες της Δ' τάξης παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και συμμετείχαν ενεργά θέτοντας τα ερωτήματά τους. Η κ. Καλλιρόη (Λορέτα) Καλαντζή εξήγησε με απλό και κατανοητό τρόπο τη λειτουργία της καρδιάς δίνοντας έμφαση σε καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την καρδιά αλλά και σε αυτές που την ωφελούν. Ένα ακόμα σημαντικό θέμα, που τέθηκε, είναι το κάπνισμα, που αποτελεί μια ιδιαίτερα βλαπτική συνήθεια των μεγάλων αλλά δυστυχώς και μικρότερων παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό, οι μαθητές/τριες να ενημερώνονται από μικρή ηλικία για τις συνέπειες του καπνίσματος, καθώς σύμφωνα με έρευνες η έγκαιρη ενημέρωση λειτουργεί αποτρεπτικά στην έναρξη καπνίσματος στην εφηβική ηλικία. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κυρία Καλλιρόη (Λορέτα) Καλαντζή για τη συνεργασία μας!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Γκουλγκούτη Αναστασία, ΠΕ70

Το ταξίδι του Οδυσσέα συνεχίζεται με τη 2η τηλεδιάσκεψη

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης του Σχολείου μας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιπόπουλου Ρεθύμνου συναντήθηκαν ακόμα μια φορά διαδικτυακά και συζήτησαν για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Παρακολούθησαν κόμικ για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, έκαναν μια δραστηριότητα για τα προσωπικά δεδομένα, δημιούργησαν συννεφόλεξο με λέξεις σχετικά με όσα έμαθαν με το online εργαλείο WordArt και απάντησαν σε ερωτήσεις που έγιναν χρησιμοποιώντας το διαδικτυακό εργαλείο Kahoot. Τέλος, ψήφισαν τις θεματικές ενότητες, με τις οποίες θα ασχοληθούν και θα δημιουργήσουν ψηφιακές ιστορίες.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Γκουλγκούτη Αναστασία, ΠΕ70, Υποστήριξη: Νικολού Αγγελική, ΠΕ86  

Κύλιση στην Αρχή