colors

Διακρίσεις-Βραβεύσεις

Μαθηματικός διαγωνισμός "Καγκουρό", 2022-2023Η μαθήτρια της Δ΄ Τάξης (σχ. έτος 2023-2024), Μπούμπα Κωνσταντίνα διακρίθηκε στο Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό" Ελλάς 2024 που διεξήχθει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024. Δείτε τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών/τριών εδώ. Θερμά συγχαρητήρια!

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ορθογραφίας 2023

Από 25 έως 28 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμό Ορθογραφίας 2023, ο οποίος διεξήχθη διαδικτυακά και αφορούσε μαθητές από Β' Δημοτικού έως και Γ' Γυμνασίου.

Τα κείμενα του διαγωνισμού είναι αποσπάσματα από λογοτεχνικά βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη. Το λεξιλόγιο (και ο βαθμός δυσκολίας του) ήταν αντίστοιχο με την τάξη των μαθητών και σύμφωνο με την ύλη των σχολικών βιβλίων και του αναλυτικού προγράμματος. Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης διάβασαν και συμμετείχαν στον διαγωνισμό με το βιβλίο της Άλκης Ζέη «Το Γαϊτανάκι».

Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Μαθηματικός διαγωνισμός "Καγκουρό", 2022-2023Οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης (σχ. έτος 2022-2023), Μπούμπα Κωνσταντίνα και Σπανού Ελένη διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Καγκουρό του 2023 που διεξήχθει το Σάββατο 1 Απριλίου 2023. Δείτε τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών/τριών εδώ. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Και εις ανώτερα...

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

 

Διάκριση μαθήτριας της Γ΄ τάξης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ορθογραφίας, 2022

Συγχαίρουμε τη μαθήτρια της Γ΄ τάξης (σχ. έτος 2021-2022) του Σχολείου μας, Ναυσικά Γεωργία Συρμακέση, για τη συμμετοχή της και την απόσπαση επαίνου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ορθογραφίας 2022 που διεξήχθη διαδικτυακά από την Πέμπτη 26 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 2668 μαθητές από Ελλάδα και Κύπρο και κάθε μία συμμετοχή ενίσχυσε την προσπάθεια για εξοπλισμό της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Χαμόγελου του Παιδιού.

Της ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια και κάθε επιτυχία στη ζωή της.

To report και το block στο διαδίκτυο είναι θάρρος. Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου 2022

Το σχολείο μας συμμετείχε με την μαθήτρια της ΣΤ' τάξης (σχ. έτος 2021-2022) Δήμητρα-Ίριδα Ν., στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022. To θέμα  του διαγωνισμού ήταν "To report και το block στο διαδίκτυο είναι θάρρος".

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Ο διαγωνισμός καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεματικών όπως είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying), η διαδικτυακή αποπλάνηση (grooming), η σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά, η ευγενής αλληλεπίδραση, η αποδοχή του διαφορετικού στο διαδίκτυο, το ποιοτικό περιεχόμενο κ.α. Οι μαθητές του δημοτικού προτάθηκαν ελεύθερα να επιλέξουν τη μορφή του υλικού που θα δημιουργήσουν (ζωγραφιά, κολλάζ, παραμύθι, βίντεο διάρκειας το πολύ έως 2 λεπτά, παρουσίαση, κουΐζ, τραγούδι κ.α.).

Μπορείτε να δείτε τους νικητές του διαγωνισμού εδώ. Μπορείτε να δείτε τη συμμετοχή του Σχολείου μας εδώ.

JourneyOfPeace thub

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 32ος παγκόσμιος σχολικός διαγωνισμός Αφίσας για την Ειρήνη που διοργάνωσε η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Λάιονς. Το φετινό θέμα ήταν «To ταξίδι της ειρήνης» και έλαβαν μέρος πάνω από 600.000 μαθητές ηλικίας 11, 12 και 13 ετών από 60 χώρες του κόσμου.

Η Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων, «Σελλοί», βράβευσε τον μαθητή της ΣΤ' τάξης (σχ. έτος 2019-2020) του Σχολείου μας Φίλιππο Κ. που διακρίθηκε στον παγκόσμιο μαθητικό διαγωνισμό αφίσας για την ειρήνη.

 

diagonismos kukladiko

Οι μαθητές του Ομίλου Εικαστικών τη σχολική χρονιά 2017-2018 έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό "Δες το ειδώλιο αλλιώς"  του Μουσείου Κυκλαδίτικης Τέχνης και διακρίθηκαν με το έργο της μαθήτριας Άριας Αθανασίου.  Μπορείτε να δείτε τα ονόματα των 365 μαθητών που τα έργα τους διακρίθηκαν εδώ. Εκτός από Σχολεία της Ελλάδας συμμετείχαν και Σχολεία του κόσμου.

 

 

Τα μάτια σας δεκατέσσερα

Ο Ευρωπαίος Πολίτης, 2013

Το αερόστατο της Φιλίας, Τάξη Γ', 2012-2013

Ηλιακό Αυτοκίνητο 

Κύλιση στην Αρχή