Δραματοποίηση της Οδύσσειας, 2024

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν βιωματικά τις περιπέτειες του Οδυσσέα κατά το ταξίδι του από την Τροία στην Ιθάκη, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας. Οι μαθητές/τριες εργάστηκαν σε ομάδες. Με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού, η κάθε ομάδα ανέλαβε να μελετήσει και να παρουσιάσει στην τάξη ένα μέρος από το ταξίδι του Οδυσσέα. Η σύνθεση της Οδύσσειας ολοκληρώθηκε με την δραματοποίηση των περιπετειών του Οδυσσέα.

Η δραματοποίηση έχει ιδιαίτερα οφέλη για τους/τις μαθητές/τριες, καθώς αποτελεί βιωματική μορφή μάθησης και συμβάλλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της συνεργατικότητας, στην όξυνση της φαντασίας, στην ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δημουλιά Μαρία, ΠΕ70 

Τρουφομπαλίτσες, 2024

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης έφτιαξαν… τρουφομπαλίτσες! Ο σεφ Άνω-Κάτω, ένα μικροσκοπικό κουζινοξωτικό, τους έδωσε τη μυστική του συνταγή. Έτσι οι μαθητές/τριες έγιναν μικροί ζαχαροπλάστες και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της συνταγής, κατάφεραν να φτιάξουν και να απολαύσουν υπέροχα μικρά γλυκίσματα!

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας, με σκοπό την εκτέλεση οδηγιών και την εισαγωγή στην έγκλιση της Προστακτικής.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δημουλιά Μαρία, ΠΕ70 

Καλά Χριστούγεννα, 2023Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος με υγεία και πολλές φωτεινές σκέψεις!

 Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Δημουλιά Μαρία, ΠΕ70
 

 

Μαθαίνω την προπαίδεια με μια μυγοσκοτώστρα, 2023

Πόσο καλά γνωρίζεις την προπαίδεια; Μπορείς να υπολογίσεις τα γινόμενα και να τα εντοπίσεις στον πίνακα πιο γρήγορα από τον συμμαθητή σου;

Σε αυτή την πρόκληση κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης (σχ. έτος 2023-2024) μέσα από ένα παιχνίδι. Τις τελευταίες μέρες το παιχνίδι της ...μυγοσκοτώστρας έχει γίνει αρκετά δημοφιλές στην τάξη μας. Οι μαθητές/τριες ανά δύο σηκώνονται και στέκονται μπροστά από τον πίνακα κρατώντας από μια αυτοσχέδια μυγοσκοτώστρα. Στον πίνακα είναι γραμμένα τα γινόμενα μιας προπαίδειας (π.χ. της προπαίδειας του 7). Η δασκάλα ή κάποιος άλλος μαθητής/τρια προτείνει πράξεις της συγκεκριμένης προπαίδειας, όπως για παράδειγμα «3 φορές το 7». Οι παίκτες καλούνται να υπολογίσουν το γινόμενο, να το εντοπίσουν στον πίνακα και να το χτυπήσουν με τη μυγοσκοτώστρα τους πιο γρήγορα από τον συμπαίκτη τους.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δημουλιά Μαρία, ΠΕ70 

1η Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων, 2023-2024

Tην Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η 1η Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων στην αίθουσα της Γ' τάξης του Σχολείου μας. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στη συνάντηση είναι:

  • Προγραμματισμός- Στόχοι τρέχουσας διδακτικής χρονιάς -Τρόποι προσέγγισης
  • Εργασίες για το σπίτι.
  • Διαδικασία προσέλευσης και αποχώρησης μαθητών
  • Όμιλοι δημιουργικότητας
  • Περιγραφική αξιολόγηση μαθητών
  • Ενημέρωση γονέων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Λειτουργία ολοήμερων τμημάτων.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δημουλιά Μαρία, ΠΕ70 

Κύλιση στην Αρχή