colors

Δράσεις 2014-2016

Συμμετοχή στο ραδιομαραθώνιο της Unicef, 2016

Οι μαθητές της Στ' τάξης (Σχ. Έτος 2015-2016) συμμετέχουν στον Ραδιομαραθώνιο UNICEF για τα Παιδιά σε Κίνδυνο την Τρίτη, 19 Απριλίου 2016. Μέσα από τα μικρόφωνα της ΕΡΤ Ιωαννίνων ενώνουν τις φωνές τους και μας καλούν να βοηθήσουμε τα παιδιά του κόσμου που κινδυνεύουν.

Ακούστε τα παιδιά μας! Όλοι μαζί ενώνουμε τις φωνές μας για να υποστηρίξουμε το έργο της Unicef και τη δράση "Παιδιά σε κίνδυνο". Ευχαριστούμε τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Παππά και την ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για την ανεπανάληπτη εμπειρία που μας χάρισαν!

 

 

Let's do it Greece, 2015

Το "Let's do it World'' αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα, που ξεκίνησε από την Εσθονία το 2008. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Το Σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στην εβδομάδα δράσης και εθελοντισμού για τα Σχολεία όλης της χώρας "Let's do it Greece 2016" (11-17 Απριλίου 2016). Υιοθετούμε την ιδέα και ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Πανελλήνιας εκστρατείας Καθαρισμού «Let?s do it Greece». Πιστεύουμε στη δύναμη της συνεργασίας και στις αξίες του εθελοντισμού και οργανώσαμε για φέτος νέες δράσεις καθαρισμού και αναβάθμισης του Σχολικού Χώρου θέλοντας να δώσουμε χρώμα και ποιότητα στην καθημερινότητά μας. Οργανώνουμε ομάδες μαθητών που με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών θα ζωγραφίσουν στους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου έργα εμνευσμένα από την καλλιτεχνική σχολή Μπαουχάους (Bauhaus) και τον υπερρεαλιστή καλλιτέχνη Χουάν Μιρό.

Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό

Στα πλαίσια του διπλού εορτασμού της 21ης Μαρτίου ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού, αλλά και ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, οι μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών και για την αποτροπή φαινομένων ρατσισμού, ξενοφοβίας και διακρίσεων μέσα στη σχολική κοινότητα.

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Ευγένειας, 2015

Η 13η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευγένειας (World Kindness Day, Journ?e de la Gentillesse), από το πρώτο ομώνυμο Συνέδριο που έγινε την ημέρα αυτή στο Τόκιο το 1998.

Σκοπός της είναι να κοιτάξουμε πέρα από τους εαυτούς μας, πέρα από τα όρια της χώρας μας, τον πολιτισμό μας, τη φυλή μας, τη θρησκεία μας,  να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε πολίτες του κόσμου και να επικεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε κοινό ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ειρηνικής συνύπαρξης. Βρίσκοντας ομοιότητες αρχίζουμε να καλλιεργούμε την ενσυναίσθηση, να κατανοούμε και να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους.

 

Ανάδειξη και αξιοποίηση στοιχείων μνημειακής αρχιτεκτονικής της Περιφέρειας Ηπείρου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11:00, στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις για τον Πολιτισμό στην Εκπαίδευση: Ανάδειξη και Αξιοποίηση Στοιχείων Μνημειακής Αρχιτεκτονικής της Περιφέρειας Ηπείρου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», διεξήχθη Ημερίδα Αποτίμησης στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ημερίδας έγιναν ανακοινώσεις απολογισμού από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο, Καθηγητή Χαράλαμπο Κωνσταντίνου, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Γεώργιο Καψάλη και τους επιστημονικά υπευθύνους των Πακέτων Εργασίας της Πράξης. Επίσης, έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Πιλοτικής Εφαρμογής του Εκπαιδευτικού Υλικού από τις Σχολικές Μονάδες που συμμετείχαν.

 

Η μεγάλη μπουγάδα, Οκτώβριος 2015

Δημιουργική έκφραση, χαρά, συλλογικότητα, φιλία και συνεργασία είναι οι λέξεις που εκφράζουν τη 2η δράση του διασχολικού προγράμματος «Δρω, συμμετέχω, αντιδρώ» στο πλαίσιο της Grande Lessive?, της 18ης έκδοσης της Μεγάλης Μπουγάδας, στις 15 Οκτωβρίου του 2015.

Εννέα τάξεις, του 1ου & 2ου  Π.Δ. Σχολείων Ιωαννίνων χρησιμοποίησαν μανταλάκια και κρέμασαν τα έργα ζωγραφικής τους, σε μέγεθος Α4 σύμφωνα με τις προδιαγραφές της δράσης, στην αυλή της Ζ.Π.Α. Ιωαννίνων. H πολύχρωμη μπουγάδα απλώθηκε κάτω από τον ασυνήθιστα λαμπερό ήλιο του Οκτώβρη, και οι μαθητές συμμετείχαν σε μια εφήμερη, ταυτόχρονη και συλλογική δράση  πολλών ανθρώπων από διαφορετικά μέρη της Γης.

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, 2015

Με αθλητικές δραστηριότητες γιορτάσαμε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 και για 2η συνεχόμενη χρονιά την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Βασική επιδίωξη του σχολικού αθλητισμού είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Κύλιση στην Αρχή