colors

Εκδηλώσεις

Όταν η μουσική συναντά την ποίηση, 2024

Όταν η μουσική συναντά την ποίηση, 2024

Σας προσκαλούμε στη μουσική εκδήλωση «Όταν η μουσική συναντά την ποίηση», την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 (ώρα 20:30), στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, η οποία συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ιωαννιτών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση αποτελεί ένα αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση από τους μαθητές και τις μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων της πόλης των Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή έξι σχολικών χορωδιών. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν ποιήματα του Διονύσιου Σολωμού, Κωστή Παλαμά, Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου και Μάνου Ελευθερίου. Τα πρωτότυπα κείμενα, που θα πλαισιώνουν τα τραγούδια, έχουν γραφτεί από τους μαθητές/τριες της Ε' τάξης του 1ου & 2ου ΠΕΙ.Σ. Ιωαννίνων με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους. Επίσης, θα παρουσιαστούν εικαστικά έργα που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες με έμπνευση από τα συγκεκριμένα μελοποιημένα ποιήματα. Μπορείτε να δείτε την αφίσα της εκδήλωσης εδώ και το πρόγραμμα εδώ.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Τσακτσίρα Παρασκευή (Δασκάλα Ε' τάξης), Κεβρεκίδου Μαρία (Εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής), Ζάρρα-Φλούδα Μαρία (Διευθύντρια του Σχολείου μας)

Κατανοώντας τον σχολικό εκφοβισμό

Κατανοώντας τον σχολικό εκφοβισμό. Τι μπορεί να κάνει ο εκπαιδευτικός; Σκέψεις για τη δουλειά με γονείς και μαθητές

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το 1ο & 2ο ΠΕΙ.Σ. Ιωαννίνων με θέμα "Κατανοώντας τον σχολικό εκφοβισμό. Τι μπορεί να κάνει ο εκπαιδευτικός; Σκέψεις για τη δουλειά με γονείς και μαθητές".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024 και ώρα 17:00 στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος ΖΠΑ με ομιλήτρια την κα Marianna de Almeida, Σχολική ψυχολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρου Σχολικής Ψυχολογίας Rastatt (Γερμανία) με εξειδίκευση στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων και στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική.

Εγγραφές: https://bit.ly/3WNVTen, Προεγγραφή στο Workshop: https://bit.ly/3yvEhKa 

Κεντρικά σημεία της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού

Κεντρικά σημεία της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού  

Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΖΠΑ Ιωαννίνων, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στη διάλεξη - μάθημα της Ομότιμης Καθηγήτριας Ιστορίας του ΕΚΠΑ, κας Μαρίας Ευθυμίου, με θέμα: 'Κεντρικά σημεία της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού'

Η διάλεξη - μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 4 Μαρτίου και ώρα 18:30 (διάρκεια 3 ώρες) στην αίθουσα Εκδηλώσεων Γ.Α.Κ.-Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου, 1ος όροφος, Κάστρο. Προσέλευση έως τις 18:15. 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον σύνδεσμο https://forms.gle/6prxMAjXGewG9U568 ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2651045553 από 11:00 π.μ. έως και 13:00.

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Σχολείου μας, 2023

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Σχολείου μας, 2023  

Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι άνθρωποι γιορτάζουν με καλοσύνη στην καρδιά, «ντυθείτε» όλοι γιορτινά, για να βγουν τα όνειρα αληθινά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων του Σχολείου μας, σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, στις 19.45 στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος Ζ.Π.Α.

Χρόνια και χρόνια μελομακάρονα και κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους κάθε Χριστούγεννα στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου... Μια μέρα όμως μια χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων κι άλλοι χαρακτήρες, στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια!

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί Εορταγορά από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου 19:00-21:00

Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι, 2023

Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι 2023

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 9.00 έως 12.30, στην «Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε ζητήματα αναπηρίας, ένταξης, σεβασμού της διαφορετικότητας και διασφάλισης της ισότιμης εκπαίδευσης. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ και την αφίσα εδώ.

Το Σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση παρουσιάζοντας δράσεις ανάπτυξης της ενσυναίσθησης απέναντι σε άτομα με κάθε είδους αναπηρία, που υλοποιήθηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α' και Β' τάξης. Οι μαθητές/τριες διάβασαν σχετικά βιβλία, συζήτησαν γύρω από αυτά και αποτύπωσαν τους ήρωες και τα συναισθήματά τους στο χαρτί. Επιπλέον, έπαιξαν παιχνίδια ενσυναίσθησης όπου οι μαθητές δένοντας τα μάτια τους προσπάθησαν να μετακινηθούν στην τάξη με τις οδηγίες των συμμαθητών τους. Στη συνέχεια βγήκαν έξω από το σχολείο όπου παρατήρησαν τις πινακίδες, τα πεζοδρόμια, τις διαβάσεις και οτιδήποτε διευκολύνει ή δυσκολεύει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Τέλος είχαν τη χαρά να αλληλεπιδράσουν με τα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, τα οποία μας επισκέφτηκαν στο σχολείο όπου τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και φτιάξαμε στολίδια.

Τα βιβλία που αναγνώστηκαν ήταν τα εξής: Φένια, η αγαπημένη των ήχων (Γ. Αλεξάνδρου), Ο θωμάς (Λ. Ψαραύτη), Τι έχει ο Γιάννης; (Α. Σταματάτου), Λυμένα Κορδόνια (Ι. Φαββατά), Δωριλένια (Β. Μάστορη).

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Παπαδοπούλου Κυριακή, Δασκάλου Βασιλική, Μπαγιάτη Ζωή

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου, 2023

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου, 2023

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης (Σχ. έτος 2023-2024), παρουσίασαν τη Σχολική Γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με θέμα «Β’ Παγκόσμιος πόλεμος και Κατοχή. Η συμβολή της τέχνης και η διάσωση των αρχαιοτήτων μας». Επίσης έγινε απόδοση σημαίας και απονομή των επαίνων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στους μαθητές/τριές της ΣΤ' τάξης για τη συμμετοχή τους στον 17ο μαθητικό διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά». Μπορείτε να δείτε τo πρόγραμμα εδώ.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Δημουλιά Μαρία, ΠΕ70
Υπεύθυνη Χορωδίας: Γκάντζου Μαρία, ΠΕ79.01  

«... να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα...»

«... να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα...»  

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης (Σχ. Έτος 2022-2023) του Σχολείου μας, σας προσκαλούν στη μουσικο-αφηγηματική εκδήλωση με τίτλο «... να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα...», τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:45 στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, Κάστρο-Ιτς Καλέ. Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση εδώ.

Την εκδήλωση των αποφοίτων μαθητών/τριών της ΣΤ' τάξης επιμελήθηκε η δασκάλα της τάξης Γκουλγκούτη Αναστασία, ενώ τη μουσική καθοδήγηση ανέλαβε ο μουσικός του Σχολείου μας Βασδέκης Κωνσταντίνος. 

 

Γιορτή 25ης Μαρτίου, 2023

Γιορτή 25 Μαρτίου, 2023  

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης (Σχ. έτος 2022-2023), παρουσίασαν τη Σχολική Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Ως πότε, παλληκάρια, να ζούμεν στα στενά, μονάχοι, σαν λιοντάρια, στες ράχες, στα βουνά; Σπηλιές να κατοικούμεν, να βλέπωμεν κλαδιά, να φεύγωμ' απ' τον κόσμον, για την πικρή σκλαβιά; Να χάνωμεν αδέλφια, Πατρίδα και γονείς, τους φίλους, τα παιδιά μας κι όλους τους συγγενείς; Καλλιό 'ναι μίας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνοι σκλαβιά και φυλακή!

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Γκουλγκούτη Αναστασία, ΠΕ70
Υπεύθυνος Χορωδίας: Βασδέκης Κωνσταντίνος
 

Γιορτή 21 Φεβρουαρίου, 2023

Γιορτή 21 Φεβρουαρίου, 2023

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης (Σχ. έτος 2022-2023), παρουσίασαν τη Σχολική Γιορτή για την επέτειο της 21ης Φεβρουαρίου 1913.

...Στα ξακουσμένα Γιάννενα του Πύρρου την πατρίδα, την ένωση, τη λευτεριά αγκαλιασμένες είδα. 
Στης λίμνης τα γλυκά νερά, τα κρυσταλένια τ' άσπρα, εκεί που καθρεφτίζεται ο ουρανός με τ' άστρα...

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τσακτσίρα Παρασκευή, ΠΕ70
Υπεύθυνος Χορωδίας: Βασδέκης Κων/νος

Κύλιση στην Αρχή