Εκπαιδευτικοί Όμιλοι
colors

circle of friends

Όμιλος για την ανάπτυξη ατομικών & κοινωνικών δεξιοτήτων και την δημιουργική έκφραση των μικρών μαθητών/τριών μας 
«Λογο - παιχνιδίσματα»

Α', Β'  τάξεων
Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Στρατηδάκη Σοφία, Μάκη Αικατερίνη, ΠΕ70

Παιχνίδια γνωριμίας / Ανάγνωση παιδικών λογοτεχνικών έργων, ώστε να ενισχυθούν οι ατομικές & κοινωνικές δεξιότητες / Προετοιμασία και «ανέβασμα» θεατρικής παράστασης - δρώμενων.

Αναλυτικά η πρόταση για τη δημιουργία του Ομίλου εδώ.

 

Τεχνοτροπώντας με έργα

Όμιλος «Εικαστικό Εργαστήρι»
Γ' τάξη
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τσιούρη Ελευθερία

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης». (E. Cassirer).

Αναλυτικά η πρόταση για τη δημιουργία του Ομίλου εδώ.

 

Εργαστήριο Φιλοσοφικής σκέψης

Όμιλος «Εργαστήριο Φιλοσοφικής σκέψης»
Δ' τάξη
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Παπαδοπούλου Κυριακή

«Η Φιλοσοφία για Παιδιά αποτελεί το ερέθισμα για να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε έναν άλλο τρόπο προσέγγισης και επίλυσης προβλημάτων της καθημερινής τους ζωής. Επιπλέον, η φιλοσοφία, μέσα από την άσκησή της, αναπτύσσει τις γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών και συνδράμει αποφασιστικά στη βελτίωση της σκέψης τους. Η Φιλοσοφία για Παιδιά, άλλωστε, είναι ο πιο ενδεδειγμένος, ίσως, τρόπος άσκησης των παιδιών στο σχηματισμό, την πρόσληψη και την κατανόηση εννοιών» (M. Lipman, (2002), Philosophy goes to School, 2nd Edition, Philadelphia: Temple University Press, pp.53).

Αναλυτικά η πρόταση για τη δημιουργία του Ομίλου εδώ.

 

science

Όμιλος Φυσικής «Η Φυσική αλλιώς»
Ε' τάξη
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Γκουλγκούτη Αναστασία

Ο όμιλος έχει σκοπό να βοηθήσει τους/τις μαθητές/τριες να κατανοήσουν τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν και να προσεγγίσουν φυσικά φαινόμενα της καθημερινότητας κάνοντας πειράματα. Ειδικότερα, θα προσεγγιστούν έννοιες της θερμότητας- θερμοκρασίας κάνοντας πειράματα (διαφορετικά από αυτά που προτείνονται από το βιβλίο) με απλά υλικά, του ηλεκτρισμού, του ήχου κ.α.

Αναλυτικά η πρόταση για τη δημιουργία του Ομίλου εδώ.

 

knowledge

Όμιλος Γλώσσας - Μαθηματικών «Εύ Γυμνάζεσθαι»
ΣΤ' τάξη
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Λάμπρου Αντιγόνη

Στόχος του Ομίλου είναι να αποκτήσουν οι μαθητές, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τα μαθηματικά και τη γλώσσα, γλωσσικές, επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται και να συνδιαμορφώνουν κριτικά το κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον.

Αναλυτικά η πρόταση για τη δημιουργία του Ομίλου εδώ.

 

AlbumDeJeunesse

Όμιλος «Les enfantastiques du Club de FLE»

Ε' & ΣΤ' τάξεων
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τζακώστα Ζαμπέτα

Ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που στοχεύει στην παρουσίαση και παιδαγωγική αξιοποίηση επιλεγμένων γαλλόφωνων τραγουδιών που αποτελούν μέρος της συλλογής θεματικών τραγουδιών που δημιούργησαν παιδιά στην Γαλλία και τα τραγουδούν παιδιά σε Σχολεία, Ωδεία και Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη..

Αναλυτικά η πρόταση για τη δημιουργία του Ομίλου εδώ.

 

informatics

Όμιλος Πληροφορικής/Ρομποτικής «Παίζω και προγραμματίζω»

Δ', Ε' & ΣΤ' τάξεων
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικος: Νικολού Αγγελική, ΠΕ19

Μάθετε να προγραμματίζετε | Προγραμματίστε για να μάθετε

Μαθητές που αγαπούν τη δημιουργία κατασκευών καλούνται να συνεργαστούν με δημιουργική διάθεση και εφευρετικότητα, προκειμένου να εξοικειωθούν με έννοιες όπως ηλεκτρισμός, μηχανική, ηλεκτρονικά, αυτοματισμοί, μικροελεγκτές και προγραμματισμός.

Αναλυτικά η πρόταση για τη δημιουργία του Ομίλου εδώ.

 

dancing kids

Όμιλος Παραδοσιακών Χορών
Β', Γ' τάξεις
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Δούλης Μάριος

Ο όμιλος δημιουργήθηκε για να καλύψει -στο μέτρο του δυνατού- το κενό πού έχει δημιουργηθεί, στις σύγχρονες κοινωνίες, ανάμεσα στον παραδοσιακό τρόπο ζωής των προηγούμενων γενεών και στο τρόπο ζωής πού καλούνται να κάνουν οι νέες γενιές. Ουσιαστικά, δηλαδή, επιχειρεί να διατηρήσει την παράδοση μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αναλυτικά η πρόταση για τη δημιουργία του Ομίλου εδώ.

 

Κύλιση στην Αρχή