Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας, 2023

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, στον χώρο του σχολείου μας και συγκεκριμένα στην ΣΤ’ τάξη, πραγματοποιήθηκε από την κυρία Γρίνου Δήμητρα, ψυχολόγο, σεμινάριο διάρκειας 90 λεπτών. Οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας μαζί με τους μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου, μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι, έμαθαν για τη σημασία και τη διαχείριση των συναισθημάτων.

 Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Βάρφης Χρήστος, ΠΕ70  

1η Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων, 2023-2024

Tην Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η 1η Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων στην αίθουσα της ΣΤ' τάξης του Σχολείου μας. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στη συνάντηση είναι:

  • Προγραμματισμός- Στόχοι τρέχουσας διδακτικής χρονιάς -Τρόποι προσέγγισης
  • Μελέτη στο σπίτι
  • Δράσεις της τάξης
  • Εκπαιδευτικός όμιλος - Εισαγωγικές εξετάσεις
  • Παρέλαση

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Βάρφης Χρήστος, ΠΕ70 

Γιορτή της μητέρας, 2023Η ΣΤ' τάξη γέμισε καρδιές με τους μαθητές και τις μαθήτριες να ετοιμάζουν μια κάρτα-δώρο για την πολύτιμη μητέρα τους! Μητέρα, μάνα, μαμά....μια λέξη γεμάτη από αγάπη! Μητέρα είσαι στήριγμα, αγάπη κι ελπίδα, σαν μ' αγκαλιάζεις τρυφερά, ολόθερμη ηλιαχτίδα! Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!

Η γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε τον 20ο αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ανν Τζάρβις (Ann Maria Reeves Jarvis) διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. Το 1870 η Τζούλια Γουόρντ Χάου (Julia Ward Howe) διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood έχοντας σκοπό σκοπό τα παιδιά να μη στέλνονται στον πόλεμο. Στην Ελλάδα η γιορτή συνδέθηκε με τη γιορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου), κατά την οποία η Παναγία πήγε τον 40 ημερών Ιησού στον Ναό για ευλογία (Βικιπαίδεια).

 Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Γκουλγκούτη Αναστασία, ΠΕ70  

Μέσα από τα μάτια του Άλμπερτ Αϊνστάιν, 2023Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, οι μαθητές και μαθήτριες της Στ' τάξης ασχολήθηκαν με τις έννοιες της βαρύτητας και του φωτός μέσα από τα μάτια του Άλμπερτ Αϊνστάιν και της Σύγχρονης Φυσικής. Έννοιες όπως ο χωροχρόνος, η σχετικότητα, τα φωτόνια κ.λπ. αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν με απλά αλλά καινοτόμα πειράματα προκειμένου να γίνουν κατανοητές από τα παιδιά σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Διδασκαλίας της Φυσικής του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Γκουλγκούτη Αναστασία, ΠΕ70  

Μνημεία στα Ιωάννινα, 2023Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, οι μαθητές και μαθήτριες της Στ' τάξης γνώρισαν μνημεία που υπάρχουν στα Ιωάννινα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με παιγνιώδη τρόπο. Μέσα από επιτραπέζια παιχνίδια που κατασκεύασαν οι φοιτητές και φοιτήτριες του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απέκτησαν γνώσεις για αυτά τα μνημεία και ανέπτυξαν θετικές στάσεις για την προστασία τους από φαινόμενα βανδαλισμού. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κ. Ταμίσογλου Χρύσα, Ε.ΔΙ.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Γκουλγκούτη Αναστασία, ΠΕ70  

Κύλιση στην Αρχή