colors

 

"Ο εθελοντισμός αφορά πράξεις και όχι λόγια"

Ο εθελοντισμός συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Δεν είναι μόνο κοινωνική προσφορά σε ώρα κρίσης ούτε είναι ένα έθιμο και συνήθεια για τις γιορτινές ημέρες ή όταν το επιτάσσει η μόδα.  Οφείλει να είναι στάση ζωής και να δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Ο εθελοντισμός είναι ένας δυναμικός τρόπος κοινωνικής συμμετοχής και παρέμβασης όλων μας με στόχο την εξέλιξη και την καλυτέρευση της κοινωνίας. Αναπτύσσει τη φιλία, την κατανόηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας των προσώπων.

 

Από τη Διεύθυνση

Μ. Ζάρρα - Φλούδα

 

Δράσεις Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης

 • Προσφέρω - νοιάζομαι, 2019

  p06 thubΤην Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές/τριες των Γ' και Στ' τάξεων του Σχολείου μας επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Ντουραχάνης στα πλαίσια της δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης «Προσφέρω - νοιάζομαι» που πραγματοποιηθηκε για τη συλλογή τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής. Θερμες ευχαριστίες στους μαθητές/τριες που πραγματοποιησαν τη δράση αλλά και σε όλους τους γονείς και μαθητές τους 1ου Πειραματικου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων που ανταποκριθηκαν στο κάλεσμα μας. Μπορείτε να διαβάσετε την ευχαριστήρια επιστολή από τη Μονή Ντουραχάνης εδώ.

  Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μπούμπα Άννα-Μαρία, Μακρίδη Ειρήνη

   

 • Προσφέρω - νοιάζομαι, 2019

   

  Volunteer

  Δράση κοινωνικής αλληλεγγύης από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΖΠΑ Ιωαννίνων
  «Προσφέρω - νοιάζομαι»

  Αναδεικνύοντας την αξία του εθελοντισμού και την ανιδιοτέλεια της κοινωνικής προσφοράς, οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη υγιεινής για τη Ιερά Μονή Παναγίας Ντουραχάνης. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στο χώρο του Σχολείου από 2 έως και 18 Δεκεμβρίου 2019. Η παράδοσή τους θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές/τριες στις 23 Δεκεμβρίου 2019. Ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας.

  Υπεύθυνη εκπαιδευτικός δράσης: Άννα-Μαρία Μπούμπα

  Η Διευθύντρια του Σχολείου

  Μαρία Ζάρρα-Φλούδα

   

 • Συλλογή τροφίμων, 2016

   

  Volunteer

  Σας ενημερώνουμε ότι το Σχολείο μας συμμετέχει στη διασχολική δράση Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης για συλλογή τροφίμων στα σχολεία της Περιφέρειας Ηπείρου. Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώνουμε στο σχολείο τρόφιμα μακράς διαρκείας προκειμένου να διατεθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και άπορες οικογένειες της περιοχής μας, από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 έως και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, οπότε και θα παραληφτούν από κλιμάκια της Περιφέρειας Ηπείρου και από ομάδα εθελοντών, για να διανεμηθούν στους δικαιούχους.

  Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

   

   

   

 • Ένα ζευγάρι καλτσάκια, 2016

   

  ένα ζευγάρι καλτσάκια

  Βαθύς συλλογισμός.
  Μα η απόκριση ένας μονάχα συμβολισμός.
  Είμαστε εδώ.
  Ένα ζευγάρι καλτσάκια
  Ζεστά παπουτσάκια
  Να 'χουν όλα τα παιδάκια.

  Προς τους γονείς & κηδεμόνες του Σχολείου μας

  Την ερχόμενη εβδομάδα (4 έως & 8 Απριλίου 2016) θα συγκεντρώσουμε στο χώρο του Σχολείου κάλτσες για τα προσφυγόπουλα της περιοχής του Κατσικά. Αν θέλετε, μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτή μας την προσπάθεια.

  Από το Σύλλογο Διδασκόντων

  ...για σένα είναι ένα ακόμα ζευγάρι κάλτσες στο συρτάρι της ντουλάπας σου. Ίσως να σου είναι μικρό, ίσως δεν σου αρέσει το χρώμα του, για μένα όμως είναι κάτι χρήσιμο και αναγκαίο. Μπορείς να μου το προσφέρεις - κι επειδή το δώρο φέρνει αντίδωρο - κι εγώ με τη σειρά μου σου προσφέρω το χαμόγελό μου και την αγάπη μου!

 • Μια μέρα στην Κιβωτό του Κόσμου, 2014

  Κιβωτός του ΚόσμουΤην Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Τάξεων του Σχολείου μας επισκέφθηκαν την Πωγωνιανή Ιωαννίνων, με σκοπό να προσφέρουν στα παιδιά που φιλοξενούνται στην "Κιβωτό του Κόσμου" τα είδη και τα υπάρχοντα που συγκεντρώθηκαν από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας. Αγαθά που για όλους εμάς είναι αυτονόητα και δεδομένα. Όμως για κείνα τα παιδιά τίποτε δεν είναι δεδομένο ή αυτονόητο. Συμμετείχαμε σε μία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης για όλα αυτά τα παιδιά που γνωρισαν έναν κόσμο, που εμείς δεν γνωρίζουμε αλλά βρίσκεται γύρω μας, και που πολλές φορές είναι σκληρός.

  Αρχικά, επισκεφθήκαμε μια έκθεση ζωγραφικής, με έντονη τη μυρωδιά των παστέλ και των ακρυλικών χρωμάτων. Εικόνες από την καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής ζωντανεύουν στον καμβά & οι μαθητές ενθουσιάζονται.

   

Κύλιση στην Αρχή