μενού

Χριστουγεννιάτικες Κάρτες, 2017

xmas cards thubΟι μαθητές/τριες της ΣΤ' τάξης (Σχ. έτος 2017-2018) δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες με το προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch και σας εύχονται

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2018!

 Δείτε τα έργα των μαθητών εδώ.   

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Νικολού Αγγελική, ΠΕ19

Οι μαθητές της Β' τάξης δημιουργούν & εκφράζονται, 2015-2016

Οι μαθητές της Β' τάξης ζωγραφίζουν, 2015-2016Οι μαθητές/τριες της Β' τάξης (Σχ. έτος 2015-2016) ζωγράφισαν ρομπότ, κλόουν, παγωτά, αποτύπωσαν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις τέσσερεις εποχές, εκφράστηκαν δημιουργώντας φανταστικές ιστορίες με αστροναύτες και εξωγήινους και δημιούργησαν αφίσες για τον Ηλεκτρισμό στη ζωή μας. Διερεύνησαν τις λειτουργίες του ΕΛ/ΛΑΚ προγράμματος ζωγραφικής KolourPaint, αξιοποίησαν έτοιμες εικόνες και εξασκήθηκαν στην ψηφιακή αφήγηση ιστορίας με εικόνες και κείμενο.

Χρησιμοποίησαν τα βασικά εργαλεία του λογισμικού (πινέλο, πένα, σπρέι κλπ.) για ελεύθερη σχεδίαση, καθώς και τα γεωμετρικά σχήματα για ζωγραφική σύνθεση. Επίσης επέλεξαν, μετακίνησαν, επανέλαβαν τμήματα της ζωγραφικής τους σύνθεσης και πρόσθεσαν κείμενο. Χειρίστηκαν αποτελεσματικά βασικά πλήκτρα του πληκτρολογίου (γράμματα, αριθμοί, κενό, διαγραφή, αλλαγή γραμμής, κεφαλαία, αλλαγή γλώσσας) και μορφοποίησαν το κείμενό τους (π.χ. γραμματοσειρά, μέγεθος, χρώμα, υπογράμμιση). Απολαύστε μια σύνθεση από τα έργα τους εδώ (flipbook) ή εδώ (pdf).

Καλό Πάσχα από τη Α' τάξη, 2015

Καλό Πάσχα από τη Α' τάξη, 2015

Οι μαθητές της Α' τάξης (Σχ. Έτος 2014-2015), δημιουργούν κάρτες με ευχές για το Πάσχα, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα ζωγραφικής TuxPaint.

Καλό Πάσχα

από την A΄ Τάξη με τις καλύτερες ευχές για χαρούμενες διακοπές.

    

 

Περισσότερα...

Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, 2016

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, 2016Η ομάδα "Εξερευνητές" της Ε' τάξης (Σχ. έτος 2015-2016), παρουσιάζει την ψηφιακή ιστορία για την Περιβαλλοντική αδικία "Η αωούπολη κινδυνεύει" στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίαςμια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Οι μαθητές ελευθέρωσαν τη δημιουργικότητά τους, συνεργάστηκαν και αφηγήθηκαν ψηφιακά την ιστορία τους με τον δικό τους τρόπο. Έφτιαξαν πρωτότυπους χαρακτήρες, αναζήτησαν εικόνες  στον Παγκόσμιο Ιστό και δημιούργησαν τα καρέ της ιστορίας τους χρησιμοποιώντας  το web 2 εργαλείο Pixton Comics για σχολεία. Στο τέλος έγιναν οι ηχογραφήσεις για τα συννεφάκια ομιλίας με το  ΕΛ/ΛΑΚ πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου Audacity και η δημιουργία του τελικού βίντεο με το Windows Movie Maker.

Περισσότερα...

Επιτραπέζια Παιχνίδια, Γ' τάξη, 2014-2015

Επιτραπέζια Παιχνίδια, Γ' τάξη, 2014-2015Οι μαθητές της Γ' τάξης (Σχ. Έτος 2014-2015) στο μάθημα της Πληροφορικής, εξοικειώθηκαν με το προγράμματα επεξεργασίας κειμένου Libre Office Writer  και παρουσιάζουν τα επιτραπέζια παιχνίδια που δημιούργησαν. Ο γενικός σκοπός της δραστηριότητας είναι η εξοικείωση των μαθητών με την έννοια του πίνακα, τη διαχείρισή του και τη δυνατότητα μορφοποίησης ενός πίνακα. Επίσης, την απόκτηση εμπειρίας στη δημιουργία κειμένων που συνδυάζουν πίνακα, σχήματα και κείμενο. Οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες, και υλοποιούν δραστηριότητες που έχουν παραδοτέα. Αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν τα ταμπλό για τα επιτραπέζια παιχνίδια και στη συνέχεια, διατυπώνουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Περισσότερα...

Κύλιση στην Αρχή