μενού
colors

Chemistry equipment plants

Οι μαθητές της Ε' και της ΣΤ' τάξης (2018-2019) επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ενημερώθηκαν για τα μικρόβια, τρόπους προστασίας καθώς και για το νερό της πισίνας. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής στο οποίο εκτίθενται ιατρικά εργαλεία και παλαιά ιατρεία.

 

 

Περισσότερα...

auschwitz thub

Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης έφεραν εις πέρας με επιτυχία την εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940. Με αφορμή δραστηριότητες σχετικές με την παραπάνω θεματική, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 τη σημαντική έκθεση φωτογραφικού υλικού με τίτλο «Γερμανικό ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου Konzentrationslager Auschwitz» στην δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.

Η έκθεση αποτελείται από 31 πινακίδες τοποθετημένες χρονολογικά και θεματικά. Οι βασικοί άξονες αφορούν την εξόντωση των Εβραίων στο KL Auschwitz, το πολιτικό πλαίσιο και το ξεκίνημα της λειτουργίας του στρατοπέδου, τους πολλαπλούς τρόπους εξόντωσης των κρατουμένων, τις συνθήκες διαβίωσης, την τρομοκρατία και την πείνα, τις μορφές αντίστασης και βοήθειας προς τους κρατούμενους από το έξω κόσμο, τα ιατρικά πειράματα και την αποκάλυψη των εγκλημάτων. Στο Ολοκαύτωμα έχασε την ζωή του περίπου το 97% των Εβραίων κατοίκων της πόλης της Θεσσαλονίκης και περίπου το 82% όλων των Εβραίων κατοίκων της Ελλάδας. Ο σκοπός της έκθεσης είναι η διατήρηση της μνήμης για τη φρίκη του Ολοκαυτώματος και η προειδοποίηση των νέων γενεών ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. 

Περισσότερα...

banner

Στα πλαίσια του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα Πόλ(ε)ις, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργάνωσε παράσταση αφήγησης παραμυθιών, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στο Ιτς Καλέ του Κάστρου Ιωαννίνων.

Η παράσταση «Η Πόλη της Γιαννιώς-Μια πόλη, τρεις θρησκείες» περιλαμβάνει παραμύθια και ιστορίες για τα Ιωάννινα από τη χριστιανική, εβραϊκή και μουσουλμανική παράδοση και μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στα Γιάννενα μιας άλλης εποχής, που οι άνθρωποι γέμιζαν τις γειτονιές της πόλης με ήχους, φωνές, μουσικές, με αρώματα, χρώματα, και ιστορίες από όλες τις κοινότητες.

Περισσότερα...

arxaiologiko may2018 thub

Οι μαθητές της  Δ 'τάξης (2017-2018) επισκέφθηκαν την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 το αρχαιολογικό μουσείο των Ιωαννίνων και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αγωνίες θνητών - χρησμούς θεών»

 

 

Περισσότερα...

arxaiologiko2017

Οι μαθητές της Γ' τάξης (2016-2017) επισκέφθηκαν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 το αρχαιολογικό μουσείο Ιωαννίνων και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό προγράμμα "Μια μέρα με τους συντηρητές του Μουσείου". Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το επάγγελμα του συντηρητή και στη συνεχεια συμμετείχαν σε εργαστήρια συγκόλλησης αντικειμένων και ζωγραφικης νομισμάτων από γύψο.

 

 

Περισσότερα...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων

Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη

Δημοτική Πινακοθήκη

Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ

Κύλιση στην Αρχή