μενού
colors

2017-2018

mythology

Ψηφιακή Βόλτα στην Ελληνική Μυθολογία
Γ' τάξη

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Νικολού Αγγελική, Παπαδοπούλου Κυριακή

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τους σημαντικότερους αρχαίους ελληνικούς μύθους και θα τους αποτυπώσουν ψηφιακά με οργανογράμματα, κόμικς, παρουσιάσεις, σταυρόλεξα, επιτραπέζια παιχνίδια, ψηφιακές ιστορίες. Θα διερευνήσουν και θα ζωντανέψουν ψηφιακά την Ελληνική μυθολογία αξιοποιώντας ιστορικές πηγές. Θα κατανοήσουν την απήχηση του μύθου του Δωδεκαθέου στην ελληνική και την παγκόσμια τέχνη. Θα ασκηθούν στην παραγωγή γραπτού λόγου. Θα συνεργαστούν και θα εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά.

Να γνωρίσουν τους θεούς του Ολύμπου, τα σύμβολά τους, τα ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες που τους απέδιδαν οι άνθρωποι. / Να γνωρίσουν και να απολαύσουν τους σημαντικότερους αρχαίους ελληνικούς μύθους και να τους αποτυπώσουν ψηφιακά. / Να χαρούν την ομορφιά των μύθων και να αντιληφθούν ως ένα βαθμό το συμβολισμό τους. / Να αντιληφθούν την ανάγκη του ανθρώπου να λατρεύει και να τιμά τους θεούς του. / Να αναπτύξουν εκφραστική ικανότητα και να καλλιεργήσουν την αφηγηματική δεξιότητα. / Να ασκηθούν στην επεξεργασία και αξιοποίηση των γραπτών και εικαστικών πηγών. / Να αποκτήσουν ενδιαφέρον για την ελληνική μυθολογία στην τέχνη, τη γλώσσα και τη λογοτεχνία. / Να εξοικειωθούν με τη διαχείριση πληροφοριών / Να ασκηθούν στη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης.

 

OralHistoryProject

Ζωντανό Μουσείο: Μουσείο Προφορικής Ιστορίας
Ε' τάξη

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Λάμπρου Αντιγόνη, Παπαδοπούλου Κυριακή

Τοπική Ιστορία - Λαογραφία / Η Ιστορία του σχολείου μας /Τοπωνύμια, οδοί και μνημεία / Η ιστορία μιας φωτογραφίας / Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας / Δημιουργία μικρών ντοκιμαντέρ / Επαφή των μαθητών με τη μεθοδολογία της σύγχρονης ιστορικής έρευνας (επεξεργασία και ερμηνεία του ιστορικού υλικού, πολλαπλή ανάγνωση των μαρτυριών, παραγωγή ιστορικής γνώσης μέσα από τη χρήση της γλώσσας, κριτική άσκηση της σκέψης και διερευνητική διεργασία της πληροφορίας).

 

eu citizens

Μαθητές της ΣΤ' τάξης, Αυριανοί πολίτες της Ε.Ε.
ΣΤ' τάξη

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Γκουλγκούτη Αναστασία

Ευαισθητοποίηση στην αξία της πολυπολιτισμικής και πολυγλωσσικής κοινωνίας, συνειδητοποίηση της συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή κοινωνία και ανάληψη ρόλου ως υπεύθυνοι μελλοντικοί ενήλικες πολίτες.

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο σκοπός της. / Πολιτική για τον άνθρωπο και Ευρωπαίο πολίτη. / Να εντοπίσουν στο χάρτη ποια είναι τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. / Να γνωρίσουν τις χώρες και τις σημαίες τους, τα αξιοθέατα, τα μνημεία, μουσικές, έργα τέχνης, γλώσσα, πολιτισμό και τα εκπαιδευτικά συστήματα. / Να κατανοήσουν τις έννοιες της πολυπολιτισμικότητας και της διαφορετικότητας. 

 

Κύλιση στην Αρχή