μενού
colors

Ξένες Γλώσσες

4Marathon thub

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Γαλλοφωνίας διοργανώνεται από τη Σχολική Σύμβουλο και τους εκπαιδευτικούς Γαλλικής Γλώσσας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο 4ος Μαραθώνιος ανάγνωσης το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 από τις 11:00 έως τις 16:00 στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων. Η Οργανωτική επιτροπή μας  προσκαλεί αυτή τη χρονιά σε ένα λογοτεχνικό ταξίδι μέσα από το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες/Le Tour du Monde en 80 jours» με την ευκαιρία του εορτασμού των 190 χρόνων από τη γέννηση του Ιουλίου Βερν και της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Το σχολείο μας συμμετέχει με τους μαθητές της Γ’ Δημοτικού και τις εκπαιδευτικούς Παπαδοπούλου Κυριακή και Ζαμπέτα Τζακώστα με μουσικό δρώμενο και εικαστικά έργα - κατασκευές. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της γαλλικής γλώσσας ως διαχρονικού φορέα πολιτισμών και αξιών και παράλληλα η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.  

Περισσότερα...

Mon premier carnet des comptines en  fran?ais

Η καινοτόμα εκπαιδευτική πρακτική με τίτλο Mon premier carnet des comptines en francais, εφαρμόστηκε στην Α' τάξη του Σχολείου μας από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2015 και έχει σαν στόχο την ανάπτυξη της διαπολιτισμικής συνείδησης, την αφύπνιση και την εισαγωγή μιας ξένης γλώσσας, της Γαλλικής, στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου μέσα από κιναισθητικές δραστηριότητες που δίνουν έμφαση στον προφορικό λόγο. 

Για τη διδασκαλία - εκμάθηση γαλλικών παραδοσιακών παιχνοδοτράγουδων αξιοποιήθηκαν πολυμεσικά κείμενα από το διαδίκτυο, τεχνικές του θεάτρου και της δημιουργικής γραφής, και δημιουργήθηκε πρωτότυπο παιδαγωγικό υλικό. Διαβάστε, παίξτε και ανακαλύψτε την ομορφιά και τον πλούτο των γαλλικών, παραδοσιακών παιχνιδοτράγουδων...

Περισσότερα...

Η διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών στο Σχολείο μας, 2014-2015

Πληροφορίες σχετικά με τη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών στο 1ο ΠΠΔΣ Ιωαννίνων κατά το σχολικό έτος 2014-2015.

  • Ευρωπαϊκά Προγράμματα
  • Αναμορφωμένο Ωρολόγιο Πρόγραμμα
  • Όμιλοι Γαλλικής Γλώσσας

Περισσότερα...

 Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη γαλλοφωνία

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Γαλλοφωνίας συμμετέχουμε στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη γαλλοφωνία το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 από τις 11:00΄ έως τις 17:00 στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων.

Διαβάζουμε, ζωγραφίζουμε, εκθέτουμε τα έργα μας, τραγουδάμε. Συμβάλλουμε και εμείς στην ανάδειξη της γαλλικής γλώσσας ως διαχρονικού φορέα πολιτισμών και αξιών και μαθαίνουμε να αγαπάμε τα βιβλία.

 

Περισσότερα...

Joyeux Halloween, 2013

Το "Joyeux Halloween" ή "Χαρούμενο Halloween" είναι μια πρωτότυπη πολυμεσική, διαδραστική παρουσίαση σχετικά με τους πρωταγωνιστές και τα γεγονότα του ιδιότυπου αυτού εθίμου που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου στη Βόρειο Αμερική, τον Καναδά αλλά και στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια γιορτή που θυμίζει  Καρναβάλι και κάλαντα μαζί, προς μεγάλη ευχαρίστηση των ζαχαροπλαστών και των παιδιών.

Πτυχές και διαστάσεις αυτού του εθίμου αποτυπώνονται με διασκεδαστικό και παιχνιώδη τρόπο στην παρουσίαση που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του διαθεματικού προγράμματος "Ήθη και έθιμα στην Ευρώπη και αλλού" κατά το σχολικό έτος 2013-14 και σκοπός της είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο στο μάθημα των γαλλικών.

Περισσότερα...

Κύλιση στην Αρχή