μενού

Μικροί Δημοσιογράφοι, 2018-2019

newspaperΟι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης (2018-2019) έγιναν μικροί δημοσιογράφοι και συνέταξαν άρθρα με ποικιλία θεμάτων, όπως, επίσκεψη σε τυπογραφείο, συνταγές μαγειρικής, αινίγματα, παροιμίες, ζώα υπό εξαφάνιση, στιχάκια για το καλοκαίρι, θέματα υγιεινής διατροφής, παλιά επαγγέλματα, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.ά. Τα παιδιά συνεργάστηκαν σε ομάδες, ενώ η κάθε ομάδα επέλεξε την κατηγορία που θα επιμελούταν. Επίσης, καλλιεργήθηκε ο προφορικός και γραπτός λόγος, η φιλαναγνωσία, η κατηγοριοποίηση, η ταξινόμηση και η σύγκριση. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός ετήσιου σχολικού εντύπου, το οποίο διανεμήθηκε στα παιδιά.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μάκη Αικατερίνη (ΠΕ70)

Περισσότερα...

Τα ΝΕΑ... από Δευτέρα, 2016-2017

 newspaper2016 17

Εργασία για τους μήνες, 2013-2014

Εργασία για τους μήνες, 2013-2014Στη γλώσσα μας της Β΄ δημοτικού  και στα πλαίσια της 5ης ενότητας «πάμε για ψώνια;» δουλέψαμε τους μήνες. Μάθαμε να γράφουμε τους μήνες,  να τους τοποθετούμε  στη  σωστή σειρά, να υπολογίζουμε  πόσες μέρες έχει ο καθένας. Αναφέραμε μεγάλες γιορτές και τις εντάξαμε στο χρόνο, διαβάσαμε παροιμίες.  Συσχετίσαμε τους μήνες με  τον καιρό, τις  αλλαγές στη φύση, τις ασχολίες  των ανθρώπων, τους τοποθετήσαμε στην εποχή που ανήκουν και τους παραδώσαμε στο γερο- Χρόνο.

Περισσότερα...

Δημιουργώ αφίσες, 2014-2015

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τι λέει εκεί;Οι μαθητές της Β' τάξης (Σχ. Έτος 2014-2015) μέσα από την ενότητα της Γλώσσας "Προσοχή! Τι λέει εκεί;" εξοικειώθηκαν με τις αφίσες.

Πάρε μια κόλλα χαρτί και φτιάξε μια αφίσα. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις ζωγραφιές, για να γίνει ένα ωραίο πόστερ.

  • ποιος διοργανώνει το γεγονός;
  • πότε θα πραγματοποιηθεί;
  • πού;
  • έχουν όλα τα γράμματα της αφίσας το ίδιο μέγεθος και ποια είναι πιο μεγάλα;

Περισσότερα...

Κύλιση στην Αρχή