μενού
Προγράμματα Αγωγής Υγείας
colors

 

2017-2018

PetitsGastronomes

Les petits gastronomes Européens
Μικροί Ευρωπαίοι Γαστρονόμοι
Δ' τάξη

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Τζακώστα Ζαμπέτα, Τσιούρη Ελευθερία

Στόχος είναι οι μαθητές να
- ανακαλύψουν και να μάθουν να αναγνωρίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά καθώς και τις ομάδες τροφών, μέσα από τραγούδια στην ελληνική και στη γαλλική γλώσσα και μέσα από δραστηριότητες δημιουργικές και παιγνιώδης [Découvrir et apprendre à connaître les fruits et légumes à travers d’explorations créatives et ludiques].
- ασκήσουν την περιέργειά τους, την φαντασία και την διάθεσή τους να καταναλώνουν φρούτα, λαχανικά και να μάθουν να επιλέγουν υγιεινό πρωινό και δεκατιανό. [Exercer la curiosité, l’imagination et la gourmandise pour favoriser la consommation de fruits et de légumes].
- αναπτύξουν διαπολιτισμική και οικολογική συνείδηση
- γνωρίσουν τις ομάδες τροφίμων και την επίδραση κάθε ομάδας στην υγεία και την απόδοσή τους και να μάθουν να σχεδιάζουν τα γεύματα της ημέρας τους. Θα μάθουν επίσης να κατανοούν τις διαφημίσεις και να αντιλαμβάνονται τα μηνύματα που προσπαθούν να περάσουν.

 

Metavasi logo

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο
ΣΤ' τάξη

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μακρίδη Ειρήνη

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Σχεδία, με γενικό στόχο την ομαλή και χωρίς προβλήματα προσαρμογή των μαθητών στο Γυμνάσιο.

 

Κύλιση στην Αρχή