μενού
colors

Σέβομαι τη Διαφορετικότητα, 2014

Σέβομαι τη ΔιαφορετικότηταΤην Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 επισκέφθηκαν το Σχολείο μας η Ντόρα Πάλλη, υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Δ.Κ.Ο.Ε. για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η Βιργινία Κραβαριώτη, χάλκινη ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας στο Πεκίνο το 2008, η Φωτεινή Βαβάτση, πέμπτη ολυμπιονίκης της τοξοβολίας στην Αθήνα το 2004 και ο Γιάννης Δημόπουλος, πρωταθλητής Ελλάδος στο τένις.


Αρχικά οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ Τάξεων (Σχ. Έτος 2014-2015) ενημερώθηκαν για τη σχολική βία και τη διαφορετικότητα μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Σέβομαι τη διαφορετικότητα". Η ολυμπιονίκης Βιργινία Κραβαριώτη ενημέρωσε τους μαθητές για τον πρωταθλητισμό, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για το άθλημα της ιστιοπλοΐας και όλοι μαζί κατασκεύασαν ναυτικούς κόμπους. Η σκυτάλη δόθηκε στην ολυμπιονίκη Φωτεινή Βαβάτση και στον πρωταθλητή Γιάννη Δημόπουλο με τα αθλήματα της τοξοβολίας και του τένις αντίστοιχα, όπου οι μαθητές βγήκαν στην αυλή και σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους επιδόθηκαν στην τοξοβολία και στο τένις. Τέλος, στο Σχολείο μας δόθηκε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο διαγωνισμό "Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό" τη σχολική χρονιά 2013-2014 και αυτόγραφα των ολυμπιονικών.


Μέσα από τα υγιή πρότυπα του αθλητισμού επιδιώκουμε οι μαθητές να διαμορφώσουν κουλτούρα, γιατί ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, αφού παράλληλα με τη σωματική ευεξία επιδιώκεται και η πνευματική ολοκλήρωση.

Κύλιση στην Αρχή