μενού
prevention banner
colors

Δράσεις Πρόληψης

 • School Bullying

  school bullying

  Στο πλαίσιο του προγράμματος "ΔΡΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ΑΝΤΙΔΡΩ" οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με βίντεο, powerpoint, εικόνες και κόμικ σχετικά με τη σημασία και τις συνέπειες του bullying. Στη συνέχεια συζήτησαν και προχώρησαν σε συμπεράσματα και δημιούργησαν αφίσες για το τι είναι bullying, τι συνέπειες έχει και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Μπορείτε να δείτε τις αφίσες τους εδώ.

  Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Αικατερίνη Τζούμα, ΠΕ06

   

 • Stop Bullying, αφίσες Ε' τάξης

  Όλοι μια παρέα - Ε τάξη

  Στα πλαίσια των δράσεων για την πρόληψη της σχολικής βίας, οι μαθητές της Ε΄ Τάξης (Σχ. έτος 2015-2016) αφού διάβασαν στην τάξη το παιδικό βιβλίο "Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών" της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου και επεξεργάστηκαν τη θεματολογία και τα ιδιαίτερα νοήματά του, σχεδίασαν και ζωγράφισαν δυο αφίσες με σχετικό θέμα, ξεδιπλώνοντας τα ψαρίσια-ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και τα δικαιώματα του παιδιού.

  Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τσιούρη Ελευθερία, ΠΕ70

   

   

 • Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό

  Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό

  Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό

  Στα πλαίσια του διπλού εορτασμού της 21ης Μαρτίου ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού, αλλά και ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, οι μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών και για την αποτροπή φαινομένων ρατσισμού, ξενοφοβίας και διακρίσεων μέσα στη σχολική κοινότητα.

   

   

 • Ο Ιερεμίας - "Ηρεμίας", Β' Τάξη

  Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των Θαλασσών

  Στην ιστορία του βιβλίου "Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των Θαλασσών" πρωταγωνίστρια είναι μια μύτη! Είναι μακρουλή, σουβλερή και λεπτή. Μας μιλάει για τα πάθη της και λέει μέσα από μια συγκλονιστική εισαγωγή: «Αν ήταν χρώμα τα παιδικά μου χρόνια, θα ήταν κόκκινο με μαύρο. Αν ήταν ήχος, θα ήταν θυμωμένο σφύριγμα. Αν ήταν πουλί, λαβωμένος γλάρος?»

  Η μύτη ανήκει στον ξιφία Ιερεμία, που λόγω χαρακτήρα είναι γνωστός και ως «Ηρεμίας». Ο Ιερεμίας συνεσταλμένος, και ανεκτικός, γίνεται στόχος άπειρων πειραγμάτων από μια παρέα ψαριών: τα Κοφτερά Χαμόγελα.  «Μυτόγκα» τον ανεβάζουν, «Πινόκιο» τον κατεβάζουν. Οι κακίες τους, πάντα στοχευμένες, πονάνε πολύ. Όμως ο Ιερεμίας είναι αδύναμος, υποχωρεί, δε λέει τίποτα, χαμηλώνει το βλέμμα, σκύβει το κεφάλι και όπου φύγει φύγει. Η συνέχεια εδώ

 • Χέρι με χέρι για την Ειρήνη, τη Φιλία & την Αγάπη

  Χέρι με χέρι για την Ειρήνη,τη Φιλία,την Αγάπη

  Χέρι με χέρι για την Ειρήνη, τη Φιλία & την Αγάπη

  To Σχολείο μας συμμετέχει στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2015-2016.  Μέρος των δραστηριοτήτων θα παρουσιαστούν από τους μαθητές της Β΄& Δ΄ τάξης τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρα 12.00 π.μ. στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος ΖΠΑ. Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι μαθητές της Α΄& Στ΄τάξης.  Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

   

Κύλιση στην Αρχή